Vis de vara
Ca tot imi este dor de vara, zilele acestea mi-am rasfatat clientii de la catering si bineinteles jumatatea :)) cu acest tort insiropat si delicios. Cu zmeura si frisca de caju. Zmeura proaspata am gasit in piata matache. Am gasit si astazi in piata, la pretul de 16 ron pe kilogram.
Pentru blat am folosit 200 de grame de migdale, fara coaja. Le-am blendat in robotul de bucatarie, echipat cu lama in S. Le-am indulcit cu sirop de yacon. Am adaugat 2 linguri de pudra de lucuma si o lingura de unt de cocos. Daca nu aveti sirop de yacon, puteti adauga miere. Daca nu aveti lucuma, o puteti omite, nu afecteaza structura blatului. Eu am pus-o pentru aroma delicioasa :))
Am presat blatul intr-o forma de tort. Am adaugat apoi peste blat zmeura insiropata cu sirop de yacon si pastaie de vanilie. Am pus la rece. Intre timp am pregatit frisca de caju din 500 de grame de caju hidratat in prealabil, miere cruda, vanilie de bourbon, lapte de cocos si unt de cocos. A iesit un deliciu cremos. YUMY! Am turnat frisca obtinuta peste blat si zmeura. Am introdus tortul la congelator pentru o ora si iata rezultatul:
S-a terminat foarte repede :))
Imbratisari!
Lasă un răspuns