Creme Caramel
Pentru aceia dintre voi care sarbatoriti Dragobetele sau pur si simplu vreti sa va rasfatati cu un desert spectaculos va prezint astazi o reteta senzationala. Acest tort e “poezie”, dulce si bun, ca sa citez o clienta care a avut placerea sa il deguste.
Noi am sarbatorit Ziua Indragostitilor, dar vom sarbatori si Dragobetele
De Ziua Indragostitilor i-am daruit lui Dragos un tricou Bionic Man pictat manual de Ancuta Rosu. Apreciez foarte mult atentia pe care o acorda Ancuta detaliilor. Dragos a fost incantat de tricou si a ramas impresionat de calitatea picturii. A crezut ca este un tricou cumparat de pe alte meleaguri, de la vreun brand de fite
Si ca sa revenim la reteta noastra, iata ce va trebuie pentru cel mai gustos tort:
Pentru blat
200 de grame nuci pecan crude
3 linguri unt de cacao crud organic topit de baie de aburi sau la deshidrator
3 linguri sirop de yacon
Pentru crema
250 de grame caju crud hidratat 3 ore in prealabil
50 ml sirop de yacon
50 ml lapte de cocos
5 linguri unt de cocos crud organic
4 lingurite mesquitepudra
4 lingurite lucuma pudra
miezul de la o pastaie de vanilie
4 lingurite pudra agar agar fiarta in 60 ml de apa
o lingurita cafea instant de cereale
Pentru ornat:
ciocolata cruda alba. Eu am preparat-o din unt de cocos, unt de cacao, faina de cocos si sirop de agave. Daca nu aveti ciocolata cruda alba, puteti decora cu ciocolata cruda neagra sau orice altceva va mai este pe plac. Lasati-va imaginatia sa zburde!
Procesati ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie echipat cu lama in S. Eu am preferat o textura mai crocanta a blatului, de aceea nu le-am procesat foarte mult. Amestecul obtinut transferati-l intr-o forma de tort. Eu am folosit un inel de tort in forma de inima. Presati bine pentru a obtine un blat uniform, nesfaramicios. Dati la rece.
Continuati prin procesarea cremei. Puneti toate ingredientele la blender. Procesati. Veti obtine o crema delicioasa pe care o veti turna peste blat. Se introduce o ora la congelator si tortul este gata. Scoateti inelul si decorati.
Se serveste rece!
Enjoy!
Lasă un răspuns