Invitație la răsfăț

Beneficiile păstăilor de edamame

edamame

V-am prezentat ieri o salată cu edamame, aşa că astăzi, la cererea voastră vă prezint pe scurt câteva beneficii ale acestor păstăi delicioase.

Păstăile de edamame sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase şi fibre, ceea ce le fac ideale pentru sportivii care sunt vegetarieni. În edamame găsiţi cei nouă aminoacizi esenţiali pe care organismul uman nu îi poate produce.

Fiecare jumătate de cană de edamame conţine 4 grame de fibre. Fibrele scad nivelul colesterelolului şi ne dau senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

edamame

Boabele de edamame conţin vitaminele B, C şi E. Ele sunt, de asemenea, o sursă bogată de minerale precum calciu, fier, mangan, fosfor, magneziu şi cupru. Sunt bogate şi în antioxidanţi, care curăţă organismul de efectele radicalilor liberi şi al toxinelor, stimulând astfel sistemul imunitar şi întărind organismul.

Edamame pot fi folosite cu succes ca înlocuitor de carne în alimentaţie.

Păstăile de edamane conţin şi izoflavone, care sunt de mare ajutor în menţinerea densităţii osoase. De asemenea au şi proprietăţi anti-inflamatorii, fiind ideale pentru cei cu artrită, sau alte afecţiuni inflamatorii. Datorită acestor proprietăţi antinflamatorii, boabele de edamame sunt foarte potrivite şi pentru persoanele astmatice, prin vindecarea căilor respiratorii inflamate.

Enjoy!

 

 

 

 

4 Responses to “Beneficiile păstăilor de edamame”

 1. LB

  Buna!
  Caut de foarte mult timp edamame. Unde pot sa le gasesc?
  Multimesc mult!

  Răspunde
  • Irina Vochita

   Buna!Eu lucrez cu un furnizor care ma aprovizioneaza cu edamame, alge wakame, etc. Pentru uz personal insa poti achizitiona pastaile de edamame de aici De asemenea le poti cumpara si din magazinele cu produse asiatice, din Dragonul Rosu.

   Răspunde
  • Cami

   Nu stiu daca ai gasit intre timp, insa acum se gasesc in unele magazine Mega-Image, nu toate, doar cele mai mari si mai bine aprovizionate.

   Răspunde

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: