Trufe din ciocolată cu mascarpone și lichior de fruct cactus

Astăzi vă învăț să pregătiți un desert rapid și savuros – trufe din ciocolată cu mascarpone.
La rețeta aceasta eu am folosit un lichior de fruct cactus. Dacă nu aveți îl puteți înlocui cu orice lichior preferat sau dacă le pregătiți pentru cei mici – renunțați la alcool.
Aveți nevoie de:
60 ml smântână dublă (double cream) 40% grăsime
125 grame mascarpone
40 grame cacao pudră
2 linguri de lichior de fruct cactus
Amestecați pe baie de aburi ciocolata împreună cu smântâna. Luați de pe foc și adăugați mascarpone. Amestecați până când obțineți o pastă omogenă. Lăsați să se răcească la temperatura camerei și puneți apoi la frigider pentru cel puțin două ore. Eu am lăsat de seara până dimineața. M-am abținut cu greu….
Când s-a întărit amestecul, formați biluțe pe care le pudrați apoi cu cacao. Pentru varietate puteți folosi și fistic măcinat, migdale măcinate, petale de trandafiri măcinate, alune de pădure măcinate, cacao nibs sau orice vă este vouă pe plac.
Păstrați-le la frigider până când le serviți.
Dacă vă plac mai dulci puteți adăuga în compoziție sirop de yacon sau sirop de agave.
Savurați-le cu cei dragi!
Enjoy!
Lasă un răspuns