Invitație la răsfăț

Înghețată de kumquats

inghetata de kumquats sportychoco

Kumquats fac parte din familia citricelor și sunt dulci și picante. Spre deosebire de celelalte fructe din familia citricelor se pot consuma cu tot cu coajă. Sunt originare din China, dar se cultivă și în Japonia și SUA, în statele Florida și California. Kumquats sunt o sursă importantă de vitamina A și C.

Citricele astea mici și zemoase conțin o cantitate însemnată de vitamine din complexul B. Acest complex de vitamine B acționează ca și co-factori pentru metabolizarea carbohidraților, proteinelor și a grăsimilor. Așadar, dacă nu știați din ce sursă să vă luați aceste vitamine, Kumquats este una dintre ele.

Fructele kumquats se spală în apă rece și se șterg cu un prosop de hârtie. Sunt mai gustoase atunci când sunt rulate delicat între palme, înainte de a le mânca, în felul acesta se întrepătrund mai bine aromele. După cum vă spuneam le puteți mânca așa cum mâncați strugurii sau măslinele, cu tot cu coajă.

Puteți pregăti cu ele înghețată, chutney, dulcețe, marinade, sosuri, limonade, măști de față și de corp. Le puteți adăuga în salate, cu pește și pui, în deserturi.

Aroma irezistibilă a acestui fruct dulce și picant vă va cuceri în înghețata aceasta delicioasă.

Ingrediente:

 

 

inghetata vegana de cocos

Enjoy!

 

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: