Invitație la răsfăț

Mic dejun cu iaurt de cocos și jackfruit

jackfruit

Știți deja că prefer iaurtul de cocos. V-am împărtășit pe blog rețeta mea favorită, pe care o prepar ori de câte ori am ocazia.

jackfruit
De curând am descoperit și un fruct gumat și aromat, pe care îl ador – jackfruit. Fructul acesta fantastic crește în regiunile tropicale. Are un gust delicios, o combinație între mango și ananas, iar textura este ca cea a gumei de mestecat.

Este mai puțin cunoscut în România. Eu l-am găsit în rețeaua magazinelor Carrefour. Este cel mai mare fruct din lume. Poate să cântărească și 40 de kilograme. Dar nu vă faceți griji, în magazine fructul se feliază în funcție de cerințele voastre sau îl găsiți gata porționat.

Acest fruct este bogat în vitamine și minerale. Se consumă pulpa, care are culoarea galbenă, un gust dulce și aromă tropicală. Se consumă de asemenea și semințele, pe care le puteți fierbe sau prăji. Semințele de jackfruit au un gust asemănător castanelor.

Am consumat Jackfruit ca atare, dar l-am și încorporat în tarte, pannacotta, coșulețe cu ciocolată și zmeură. Îmi doresc să prepar cu el și înghețată în viitorul apropiat.

jackfruit

Enjoy!

 

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: