Pască fără aluat cu ricotta, mascarpone și stafide
Paștele se apropie cu pași mărunți. Dacă doriți să îi răsfățați pe cei dragi cu delicatese pline de culoare și savoare, vă prezint astăzi rețeta mea preferată de pască fără aluat. Este o rețetă delicioasă, care se prepară ușor, iar datorită ingredientelor folosite este și foarte sănătoasă.
500 grame mascarpone bio
500 grame ricotta bio
4 ouă ecologice
120 ml sirop de agave organic
80 grame făină de grâu (puteți folosi făină de cocos sau făină de migdale, dacă nu consumați făină de grâu)
1 lingurită vanilie pudră
70 grame de stafide hidratate în prealabil în apă și esență de rom
2 lingurițe esență de lămâie organică
2 lingurițe esență de portocale organică
Preîncălziți cuptorul la 140 grade Celsius. Amestecați ricotta cu mascarpone, adăugați siropul de agave, făina, vanilia, stafidele și esențele. La final adăugați ouăle. Amestecați cu ajutorul unei spatule, până când obțineți un amestec omogen.
Transferați compoziția într-o tavă rotundă (cu diametrul 20 cm) unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Coaceți pentru aproximativ 50 minute, la 140 grade Celsius, până capătă o crustă aurie. Lăsați pasca să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru o oră. Introduceți pasca la frigider pentru cel puțin patru ore, înainte de servire. Scoateți din tavă și decorați.
Vă îmbrățișez,
Irina
Lasă un răspuns