Brioșe fără gluten cu afine sălbatice și lămâie
Brioșele acestea sunt o gustare ideală. Sunt cremoase, aromate, nutritive și toată lumea le va adora. Le puteți pregăti atât pentru pachetul celor mici cât și ca un desert cu care să vă delectați invitații. În rețeta pe care v-o prezint astăzi, am înlocuit făina de grâu cu făină de migdale, brioșele acestea fiind potrivite și pentru cei care au o dietă fără gluten.
Făina de migdale este o alternativă minunată la făina de grâu pentru cele mai bune dulciuri. De asemenea este foarte bogată în proteine și minerale și este mult mai gustoasă și mai aromată decât făina de grâu.
Ingrediente:
-2 cești făină de migdale
-1 ceașcă smântână (puteți folosi smântână de cocos)
-2 ouă ecologice
-jumătate de ceașcă nectar de cocos
-jumătate de linguriță praf de copt
-jumătate de linguriță esență organică de lămâie
-o linguriță ulei de cocos
-1 ceașcă și jumătate afine sălbatice (puteți folosi fructe de pădure sau zmeură)
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Pregătiți tava de brioșe sau formele în care le coaceți.
Într-un bol amestecați făina de migdale cu smântâna. Separat bateți ouăle și incorporați-le apoi, treptat în amestecul de făină de migdale și smântână. Adăugați apoi uleiul de cocos, esența de lămâie și praful de copt. Amestecați toate ingredientele până când veți obține o compoziție omogenă. Turnați compoziția de brioșe în forme, până la jumătate și adăugați afinele.
Coaceți brioșele în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de 20-30 de minute. Sunt gata când au o crustă aurie la suprafață.
Puteți servi brioșele ca atare sau le puteți prepara un topping din smântână de cocos și miere sau din iaurt grecesc cu miere.
Lasă un răspuns