Cremă de brânză de nuci macadamia
Pentru că este perioada postului, vreau să vă prezint astăzi o rețetă de aperitiv mai specială cu care vă puteți răsfăța și cu care vă puteți delecta invitații, evitând astfel monotonia preparatelor de post.
Dacă aţi ales să ţineţi post, aveţi grijă la calitatea alimentelor pe care le consumaţi în aceasta perioadă.
Două articole foarte bine documentate despre alimentaţia optimă pe perioada postului găsiţi aici şi aici.
Ingrediente:
200 de grame nuci de macadamia hidratate timp de 4 ore
125 grame de apă (în funcție de cât de puternic este blenderul)
1 linguriță sare roz de himalaya
2 lingurițe fulgi de drojdie inactivă
Pentru decor: flori, germeni, semințe de chia
Hidratați nucile de macadamia în apă timp de 4 ore. După ce le-ați hidratat, spălați-le sub jet de apă. Introduceți toate ingredientele pentru crema de brânză în blender, întâi apa apoi celelalte ingrediente. Mixați până când obțineți un amestec cremos și omogen.
Puneți pe farfurie crema de brânză, decorați și serviți.
Este delicioasă cu crackers raw sau pâinicile preferate. Crema aceasta de brânză o puteți servi fie simplă, fie puteți adăuga în ea condimentele și verdețurile preferate: ceapă verde și mărar, paprika, ardei roșu, busuioc, chive, roșii uscate, măsline. Puteți încerca și cu miere, scorțișoară, zmeură sau fructe de pădure.
Enjoy!
Lasă un răspuns