Tabletă de ciocolată cu căpşuni proaspete
Ciocolata cu fructe proaspete este un desert savuros şi răcoritor. Se prepară foarte rapid şi este foarte potrivită pentru o întâlnire romantică sau pentru o petrecere sofisticată.
Iată ce ingrediente vă sunt necesare pentru o astfel de ciocolată:
200 de grame de ciocolată raw vegan
70 de grame de căpşuni proaspete tăiate mărunt (atenţie căpşunile trebuie să fie la temperatura camerei)
Ciocolata raw vegan o puteţi prepara singuri după reţeta de aici sau o puteţi cumpăra.
Topiţi ciocolata pe baie de aburi sau în aparatul pentru topit ciocolată.
Într-un bol, amestecaţi ciocolata cu căpşunile. Atenţie, fructele trebuie să fie la temperatura camerei când le amestecaţi cu ciocolata. După ce aţi obţinut o compoziţie omogenă, turnaţi-o într-o formă pe care vă recomand să o puneţi pe o suprafaţă care vibrează sau pur şi simplu să o agitaţi pentru a elimina bulele de aer.
Lăsaţi ciocolata timp de o oră la frigider să se întărească. După ce s-a întărit, scoateţi din forme şi serviţi.
Ciocolata cu fructe proaspete o puteţi servi timp de 24 de ore după ce aţi preparat-o, deoarece datorită umidităţii din fructe îşi va schimba structura şi gustul. Cu alte cuvinte este un deliciu care trebuie savurat rapid!
Puteţi înlocui căpşunile cu zmeură proaspătă, rodie, afine, coacăze sau caise. Dacă doriţi să păstraţi ciocolata pentru o perioadă mai lungă, folosiţi fructe uscate şi nuci.
Enjoy!
Lasă un răspuns