Humus din edamame
Humusul este una dintre gustările mele favorite și încerc rețete noi de humus ori de câte ori am ocazia. În rețeta pe care v-o prezint astăzi am înlocuit năutul cu edamame și am obținut un humus fin, cremos și delicios pe care trebuie să îl încercați neapărat.
350 grame edamame boabe
2 căței de usturoi
100 ml tahini
125 ml apă
o legătură de pătrunjel (doar frunzele)
40 ml suc de lămâie
3 lingurițe ulei de măsline extravirgin
sare roz de himalaya după gust
piper
chimen
Fierbeți boabele de edamame în apă cu sare până când se înmoaie. Clătiți și strecurați.
Mărunțiți usturoiul. Adăugați toate ingredientele în blender și procesați până când obțineți o textură cremoasă și uniformă. Condimentați după gust.
Serviți cu bețișoare de legume, pâinici deshidratate din hrișcă, pâinici raw, crackers.
Enjoy!
Lasă un răspuns